torsdag 29. november 2007

Utvikle og vedlikeholde nettbaserte læringsressurser

Utvikle og vedlikeholde nettbaserte læringsressurser

Slik jeg forstår begrepene i denne sammenhengen handler det om å se hvilke muligheter som ligger der ute, enten vi snakker om barnehage, videregående skole, offentlig eller privat næringsliv. Det kan være nettbaserte verktøy, hjemmesider, blogg etc hvor man legger pedagogiske linker etc til sider hvor man kan finne info, for eksempel et kunnskapsnettverk (utviklet spesielt for skolen/pedagogisk, sider med tips til hva man kan gjøre i timene og programmer, ressurser/verktøy som ikke er utviklet for skolen eksplisitt, men som fint kan brukes i skolen) det være seg programmer for å publisere hjemmesider, kommunisere (msn, mail, telefoni etc)

Det kan være seg learning managment systems (LMS) som Itslearning, forskjellige typer Virtual learning environment (VLE) og Personal learning environments (PLE), at digitale samhandlingsprosesser gjøres tilgjengelig via internett. Dette betyr at slik jeg ser det er bruksområdene/muligheten for digital samhandling/digitale læringsressurser uendelige.

VLE/PLE/LMS er ingen motsettninger men elevenes læringsmiljø kan godt være sammensatt av de forskjellige.

Rss feedere/tagger/etiketter (som blogger kaller tager), et nytt verktøy som kom i sammenheng med web 2.0, svært kraftige verktøy som gjør det mulig å finne all info du ønsker. Feedere brukt sammen med en kombinasjon av blogline, igoogle og pageflakes er i overført betydning dynamitt.

Nettbaserte læringsressurser:
Slik jeg ser det kan det meste brukes som læringsressurs i en eller annen sammenheng, det handler bare om læringssyn, strategi og ikke minst det å tørre å gjøre ting litt annerledes.

Kort sagt det handler om å lære med IKT , ikke lære om IKT

Ingen kommentarer: